RDS

Junge producerer eksklusive dunjakker, med dun af bedste kvalitet, der er certificeret i henhold til Responsible Down Standard (RDS). Denne certificering betyder blandt andet at plukning af levende dyr og tvangsfodring er forbudt. For at leverandørerne skal kunne leve op til denne standard, bliver hele kæden fra farm til færdigt produkt jævnligt kontrolleret og dunen er derfor 100% sporbar.

Dun har en enestående isoleringsevne og er derfor ideel til jakker. Fjer iblandes, idet de holder dunene samlet og sørger for god fugttransport. Mængden af dun kontra fjer er med til at bestemme de varmeisolerende egenskaber. Jo flere dun i forhold til fjer, jo varmere er jakken. Dunjakker fra Junge består af 90% dun og 10% fjer. Sommer dunjakker er lavet af 2 lag dun og vinter dunjakker er lavet af 4 lag dun, hvor dunen er syet i dunposer.

En RDS certificering betyder at:

  • Dun og fjer udelukkende stammer fra fugle opdrættet til fødevareindustrien.
  • Produktet ikke indeholder dun og fjer fra fugle, der er plukkede levende.
  • Produktet ikke indeholder dun og fjer fra fugle, der er blevet tvangsfodret.
  • Dunproduktionen kontrolleres fra farm til færdigt produkt.
  • Leverandørerne kontrolleres af en uafhængig tredjepart.

Hvad er Responsible Down Standard?
RDS er en certificering for ansvarlig dunproduktion, der lægger stor vægt på kontrol af hele processen fra farm til færdigt produkt. Virksomheden Textile Exchange, der er en uafhængig, global og nonprofit organisation, står bag certificeringen. Organisationen arbejder for at minimere eller helt at vende tekstilindustriens negative effekt på miljøet.

Certificeret af Control Union CU 834582 – Se vores certificeringer herunder
RDS Certificering 1
RDS Certificering 2

Læs mere om certificeringen her: https://responsibledown.org